به گزارش شهرآرانیوز، زلزله بامداد ۸ اردیبهشت در مشهد باعث ترس و نگرانی زیادی شد، تا جایی که برخی از شهروندان مشهدی ترجیح دادند شب را در خیابانها صبح کنند. در همین خصوص مهدی زارع، استاد پژوهشگاه زلزلهشناسی میگوید: «زلزله بامداد ۸ اردیبهشت ۱۴۰۲ با بزرگای ۴.۹ در نزدیکی نیشابور در ۴۴ کیلومتری مشهد اتفاق افتاد که طبعا باعث ترس مردم شد. گسل مسبب این زلزله البته همان گسل نیشابور است.»
زارع ادامه میدهد: «این گسل قبلا هم فعال بوده و ۲۹ دی سال ۱۳۹۰ هم زلزلهای با بزرگای ۵.۳ ریشتر نیز در همین منطقه رخ داده بود.»
این کارشناس با اشاره به اینکه طول شناخته شده گسل نیشابور حدود ۷۵ کیلومتر است، میگوید: «این گسل میتواند زلزلههایی با قدرت بیشتر از ۶ ریشتر هم داشته باشد که البته هیچ اطلاعاتی مبنی بر اینکه زلزله بامداد دیروز مقدمه زلزله بزرگتری باشد، نداریم. ضمن اینکه گسلهای دیگر این منطقه شامل گسل بینالود، مشهد و ... هم وجود دارند.»
زارع با بیان اینکه منطقه خراسان رضوی منطقه مهمی از لحاظ سابقه زلزله است و زلزلههای زیادی داشته، ادامه میدهد: «۱۲ سال پیش هم در همین منطقه زلزله داشتیم و این نشان میدهد که اگر گسلی مدتی فعال نباشد به این معنی نیست که دیگر زلزله در آن منطقه نخواهیم داشت.»
او با اشاره به پیشبینی زلزلهای در غرب ایران طی ۹ و ۱۰ اردیبهشت از سوی کارشناس هلندی میگوید: «براساس نقشه گسل نیشابور کانون زلزله بوده و مشخص است و هیچ ربطی به پیشگویی کارشناس هلندی ندارد درحالی که در فضای مجازی برخی زلزله مشهد را به پیشگویی فرانک هوگربیتس ربط دادهاند که این طور نیست و نه ازلحاظ جغرافیا و مکان و نه زمان ربطی به پیشگویی او ندارد. ضمن اینکه پیشبینی زلزله در صورت امکان کاری علمی است و به پیشگویی و مباحثی از این دست ربطی ندارد.»
منبع: خبرآنلاین